Navigácia

  • Inakosť  bez hraníc

    Viete si predstaviť, ako prežívajú a vnímajú svoj život autisti? Alebo ako rozmýšľajú ľudia s mentálnym postihnutím či deti so špecifickými poruchami učenia? V Múzeu špeciálneho školstva nám prostredníctvom edukatívnych hier,  obrázkov a prácou na interaktívnej tabuli pomohli pochopiť prekážky, s ktorými sa títo ľudia denno-denne stretávajú.

    Na konci mesiaca apríl prebehne losovanie triedy, ktorá zúčastní na kreatívnom workshope s arteterapeutkou Irenou Lehotskou, na ktorom budú žiaci pracovať s hlinou.

    Tak teda, držíme si palce, štvrtáci.

    Mgr. Mariana Gajdošová

  • Hviezdoslavov Kubín opäť v znamení víťazstiev!

    Dňa 10. apríla sa v levočskom mestskom divadle konalo okresné kolo už 70. ročníka súťažnej prehliadky umeleckého prednesu poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín, kde nás reprezentovali víťazky školského kola súťaže. Teší nás, že aj tento rok sa našim recitátorkám v súťaži darilo a domov nám priniesli cenné medaily! V 1. kategórii Alica Bendžalová získala prvenstvo za prednes prózy a Hana Pavlová obsadila 3. miesto v prednese poézie. Druhý stupeň reprezentovala v kategórii prózy Kristína Šupolová, ktorá nám priniesla striebro a prednesom básne porotu presvedčila Nella Kellnerová – tá získala 3. miesto.

    Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu školy. Alicke prajeme na krajskom kole súťaže divadelné: Zlom väz!

    Mgr. Elena Petrovičová

  • 13. apríl - Medzinárodný deň rastlín

  • Minifutbal

    V piatok 5.4. sa naši žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili na okresnom kole v minifutbale žiakov a žiačok 1.stupňa základných škôl 25. ročníka McDonald’s Cup 2023/2024, ktorý organizovala ZŠ Školská 3, Spišské Podhradie. Náš tím (Dlugošová B., Semanová K, Lörinc T., Janík T., Suslov Š., Lörinc J., Janečka M. a Šveďuk M.) obsadil krásne 2. miesto. Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy vo futbale.

    Bc. Ivana Mlynarčíková

  • Zápis do 1. ročníka

  • Divadelné predstavenie Perinbaba

    Dlho-predlho veru čakali žiaci prvého stupňa, kým zaznela táto čarovná veta a oni v pondelok 9.4. 2024 konečne nastúpili do autobusov, ktoré ich zaviezli do Spišského divadla v Spišskej Novej Vsi, aby si spoločne pozreli  rozprávku Perinbaba. Videli nesmrteľný príbeh, v ktorom láska a dobro porazili zlobu a chamtivosť. Azda najznámejšiu zimnú rozprávku o túžbe človeka po šťastí, porozumení a láske umocnila výborná výtvarná i hudobná zložka. Rozprávka na malých divákov zapôsobila,  záverečný potlesk nemali konca-kraja. Viete, ako znie momentálne najpopulárnejšia otázka v našej škole? „Kedy pôjdeme opäť do divadla?“

    Ďakujeme Rodičovskému združenie pri ZŠ Š. Kluberta v Levoči za poskytnutie finančných prostriedkov, ktoré nám umožnili zorganizovať toto skvelé podujatie.

    Mgr. A. Brindzová

     

  • Poznávame históriu nášho mesta

    V záujmových útvaroch Všetkovedkovia (žiaci 1. ročníka) a Šikovníčkovia (žiaci 3. ročníka) spoznávajú históriu nášho mesta. Navštívili historickú radnicu, starý Minoritský kláštor aj Dom Majstra Pavla. Dielo Majstra Pavla, ktoré všetci obdivujeme v Bazilike svätého Jakuba, mali zrazu možnosť vidieť zblízka v dome, kde ako levočský mešťan žil a pracoval, a tiež dozvedieť sa rôzne zaujímavosti z jeho tajuplného života. Plní dojmov z návštev múzeí v škole kreslili túto významnú osobnosť nášho mesta. A že ich to zaujalo, o tom svedčia ich práce.

    PaedDr.  J. Petrušková

  • Veselú Veľkú noc

  • Veľká noc jar prináša....

    Pod týmto názvom sa nieslo veľkonočné tvorenie v Múzeu špeciálneho školstva. Štvrtáci tam predviedli svoju zručnosť – použili papier, nožnice, farbu, vodu, pinzetu, zapojili fantáziu a pod vedením pani Gurovej a Štrbkovej si vyrobili originálne veľkonočné vajíčka.

    Maľované vajíčko, pekný úsmev na líčko, k tomu zdravia dosť, peknú Veľkú noc.

    Mgr. Mariana Gajdošová a žiaci 4. A

  • Čítam, čítaš, čítame!

    Mesiac kníh sme si na hodinách slovenského jazyka pripomenuli organizovaním čitateľskej klubovne.

    Žiaci priniesli na vyučovanie svoje obľúbené knihy /poniektorým praskali školské tašky/ a na hodinách literatúry svojim spolužiakom porozprávali príbehy detských hrdinov, známych športovcov či postáv z obľúbených počítačových hier. Zapálení ctitelia Harryho Pottera publikum bombardovali informáciami, ktoré sa do filmov nedostali, no objavili sa i čitatelia encyklopédií a náučných kníh technického či prírodovedného zamerania, ktorí sa tiež nedali zahanbiť a chrchlili vedomosti o vzniku vesmíru či živote zvierat na našej planéte. Potešilo nás, že deti o knihách živo diskutovali, dozvedeli sme sa, že niektorí čítavajú mladším súrodencov, radi navštevujú knižnicu a medzi narodeninovými darčekmi nesmie chýbať kniha – v niektorých prípadoch už x-tý diel obľúbenej knižnej série.

    Nuž – a kto je najlepším čitateľom? To je predsa jasné – každý, čo drží knihu v ruke každý deň!

    Mgr. E. Petrovičová

  • Moja kniha na hodine anglického jazyka

    Mesiac marec sa neodmysliteľne spája s knihami, a tak sme sa na hodine anglického jazyka venovali čítaniu anglicky písanej umeleckej literatúre. Cieľom tejto aktivity bolo motivovať deti k čítaniu v cudzom jazyku a oboznámiť ich s tým, kde môžu v levočskej knižnici nájsť cudzojazyčnú literatúru. Práve čítaním sa najviac učíme, rozvíjame svoju fantáziu i slovnú zásobu. Naši piataci si spoločne s pani učiteľkou priniesli obľúbenú knihu, ktorá bola písaná buď po anglicky alebo bilingválne. Piataci neváhali a utekali do knižnice alebo prehrabali svoju domácu bibliotéku. Aaaaaaa našli. Pochválili sa známymi príbehmi o Anne zo zeleného domu (Anne of Green Gable), príbehom o Matilde od Dahla či klasickými Ezopovými bájkami (The crow and the fox, The bear and the bee). Niektorí našli knihy, z ktorých im rodičia čítal, keď boli menší. Boli to známe rozprávky ako Dievča so zápalkami alebo Muzikanti z Brém. Urobili sme si pohodlie, čítali si úryvky z jednotlivých príbehov a živo diskutovali. Na ďalšej hodine sa žiaci snažili výtvarne znázorniť svoje obľúbené príbehy a pridali i čo to v anglickom jazyku. Verím, že kniha sa stala naším verným kamarátom J

    Chcem sa poďakovať piatakom, ktorí sa na aktivitu svedomito pripravili a vedeli krásne prezentovať svoje pasáže. Tak DOČÍTANIA , priatelia !J

    Mgr. Veronika Dlugoš Sokolská

  • Zápis do 1. ročníka

  • Chovateľská  prehliadka trofejí poľovníckej sezóny 2023/2024

    V dňoch 18.- 20.3.2024 sa naši prvostupniari stali súčasťou komentovanej prehliadky, ktorou ich sprevádzal  pán Ing. Igor Valent. Deti so zatajeným dychom počúvali zaujímavosti zo života lesných zvierat, prezreli si trofejové rarity, smelo odpovedali na otázky a zaslúžene sa potešili súťažnej odmene.

    Ďakujeme Okresnej poľovníckej komore v Levoči a už teraz sa tešíme na budúcoročné prekvapenie.

    Mgr. M. Gajdošová

  • Čitateľský maratón

    Dňa 20. 03. 2024 sme navštívili Knižnicu Jána Henkela v Levoči. S deťmi nášho Školského klubu sme sa zapojili do čitateľského maratónu, ktorý sa každoročne organizuje v knižniciach na Slovensku. Celkový počet našich čítajúcich detí presiahol číslo 100!  Radi sme rozšírili rady čítajúcich a spoznali krásne príbehy. Bolo to  príjemne strávené popoludnie.

    vychovávatelia ŠKD

  • Hviezdoslavov Kubín

    V utorok 5. marca 2024 sme si opäť po roku mohli vypočuť krásne príbehy i básne v podaní našich malých recitátorov – výhercov triednych kôl. V školskom kole súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín  porota po vypočutí všetkých ukážok  rozhodla o takomto umiestnení:

    V poézii prvé miesto získala Hana Pavlová (4. B), druhé miesto obsadila Nela Tomalská (4.A) a na tretí stupienok sa postavili Tamara Richtarčíková (3. B) a Daniel Schneider  (3. A).

    V kategórii prózy porotu najviac zaujala Alica Bendžalová (4. B), druhé miesto obsadila Lea Mária Lesňáková (4. A) a bronz putoval k Sofii Snopkovej (3. B).

    Všetkým prednášajúcim ďakujeme za umelecký zážitok  a víťazom držíme prsty v okresnom kole súťaže.

                                                                                                                      Mgr. K. Fľaková

  • Zlatá medaila z Biologickej olympiády

    Dňa 13. 2. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády kategória C v priestoroch Základnej školy Francisciho 11 v Levoči, na ktorej nás reprezentoval Oliver Schneider z 8. B triedy. V konkurencii súťažiacich z celého okresu dosiahol najvyšší počet bodov v úlohách teoretických, praktických i aplikačných a zaslúžene získal 1. miesto. Víťaz postupuje na krajské kolo súťaže.

    Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a držíme prsty v ďalšom kole súťaže.

                                                                                                                       Mgr. Renáta Kummerová

  • Šaliansky Maťko znova úspešný!

    Dňa 21.2.2024 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko v priestoroch Základnej školy Francisciho 11 v Levoči, na ktorom nás v 2. kategórii zastupovala Hana Pavlová zo 4.B triedy. Hana pre nás vybojovala  3. miesto, za čo jej patrí náš potlesk.

    Víťazke srdečne  blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy!

                                                                                                 Mgr. I. Ištoková

  • Škola chrbta

    Lekár v budúcnosti nebude predpisovať žiadne lieky. Svojho pacienta len poučí o starostlivosti o ľudské telo, strave a o príčine a prevencii choroby.“  Thomas Alva Edison

     

    Naši malkáči by chceli byť zdraví, a preto sa dňa 19. 2. 2024 zúčastnili na programe ,,Škola chrbta“ pod vedením študentov a učiteľov Strednej zdravotníckej školy Štefana Kluberta v Levoči. Na vlastnom tele si mohli vyskúšať, ako majú správne sedieť, stáť či chodiť a taktiež rôzne pomôcky, ktoré sa využívajú ako prevencia pred zlým držaním tela.

    Keďže by chceli vedieť aj to, ako podať prvú pomoc pri rôznych úrazoch, prakticky si vyskúšali úkony ako resuscitácia, zastavenie krvácania a pomoc pri uviaznutí cudzieho telesa v dýchacích cestách.

    Mgr. D. Kútniková

  • KLÁŠTORNÉ PÍSMENÁ

    Žiaci 3.A triedy sa 15. februára 2024 zúčastnili  na edukačnom programe v Spišskom múzeu s tajuplným názvom Kláštorné písmená. Navštívili  starý Kláštor minoritov v Levoči, kde sa dozvedeli zaujímavé informácie o vzniku kníh, i o živote mníchov v stredoveku. Následne si v tvorivej dielni vyskúšali písanie stredovekých písmen pri vytváraní  knižných záložiek. Práca im išla od ruky a záložky sa vydarili. Posúďte sami!

            PaedDr. J. Petrušková

  • V škole je nám super

    Pozrite si jednu z mnohých aktivít v našom ŠKD.

strana:

odny-projekt-pomahajuce-profesie-v-edukacii-deti-a-ziakov-

Kontakt

  • Základná škola, Námestie Štefana Kluberta 10, 054 01 Levoča
    Námestie Štefana Kluberta 10, 054 01 Levoča
  • riaditeľka školy:
    mobil: 0 9 1 1 3 8 9 1 4 8

    kancelária školy:
    mobil: 0 9 1 0 8 6 7 4 0 8

    zborovňa:
    mobil: 0 9 1 0 9 1 9 3 1 6

    školská jedáleň:
    mobil: 0 9 1 1 3 8 9 3 4 6

Mapa